«Ο Μουμπάρακ θα απελευθερωθεί εντός της εβδομάδας»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013, 14:30
«Ο Μουμπάρακ θα απελευθερωθεί εντός της εβδομάδας»
Ο Χόσνι Μουμπάρακ, ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου ο οποίος ανατράπηκε από τη λαϊκή εξέγερση του 2011, πρόκειται να απελευθερωθεί από τη φυλακή μέσα στις προσεχείς 48 ώρες, αφού ένας εισαγγελέας τον απάλλαξε από τις κατηγορίες οι οποίες τον βάρυναν στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα δήλωσε σήμερα ο συνήγορός του Φαρίντ Ελ Ντιμπ προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο δικηγόρος του Μουμπάρακ έκανε την δήλωση αυτή αφού οι δικαστικές αρχές έδωσαν εντολή ο πρώην πρόεδρος να απελευθερωθεί, μετά την απαλλαγή του στη μια από τις υποθέσεις διαφθοράς που εξακολουθούν να τον βαρύνουν.

Η μόνη βάσιμη νομική αιτία για την παράταση της κράτησης του Μουμπάρακ έγκειται σε μια ακόμη υπόθεση διαφοράς σε βάρος του, η οποία αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας, πρόσθεσε ο Ντιμπ.

«Το μόνο που απομένει είναι μια απλή διοικητική διαδικασία που δεν πρόκειται να διαρκέσει πάνω από 48 ώρες. Θα πρέπει να έχει αφεθεί ελεύθερος ως τα τέλη της εβδομάδας», τόνισε ο Ντιμπ.

Πάντως, ο 85χρονος Μουμπάρακ αντιμετωπίζει ακόμη μια επαναληπτική δίκη για συνενοχή στις δολοφονίες διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2013, 14:30