Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των προσώπων που προτείνει για πρεσβευτές της Ουάσινγκτον στο Ισραήλ, το Μεξικό και το ΝΑΤΟ, καθώς συνεχίζει την προσπάθεια ενδυνάμωσης των συμμαχιών του στον κόσμο.

Για τη θέση του πρεσβευτή στο Ισραήλ ο Μπάιντεν επέλεξε τον Τόμας Νίντες, αντιπρόεδρο της τράπεζας Morgan Stanley ο οποίος έχει υπηρετήσει ως υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επί προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν πρότεινε επίσης τον Κεν Σαλαζάρ, έναν πρώην γερουσιαστή από το Κολοράντο, για τη θέση του πρεσβευτή στο Μεξικό, ενός από τους σημαντικότερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ.

Για τη θέση της εκπροσώπου στο ΝΑΤΟ ο Αμερικανός πρόεδρος επέλεξε την Τζούλιαν Σμιθ.

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε εξάλλου ότι ο Μπάιντεν επέλεξε τον Σ.Μπ. «Σάλι» Σαλενμπέργκερ για αντιπρόσωπο της χώρας στο Συμβούλιο της Διεθνούς Οργάνωσης Πολιτικής Αεροπορίας. Ο Σαλενμπέργκερ έγινε διάσημος το 2009, όταν κατάφερε να προσυδατώσει με ασφάλεια ένα Airbus A320 στον ποταμό Χάντσον, σώζοντας τους 154 επιβάτες του, αφού έχασε τους κινητήρες πέφτοντας σε ένα σμήνος πουλιών λίγο μετά την απογείωση. Ο Σαλενμπέργκερ είχε συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του Μπάιντεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε επίσης τους υποψηφίους για πρεσβευτές σε πολλές άλλες χώρες, όπως στη Σρι Λάνκα, την Γκάμπια, τη Γουινέα, την Παραγουάη και την Κόστα Ρίκα.

Οι διορισμοί των πρεσβευτών εγκρίνονται από τη Γερουσία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης