Ο Μπάιντεν επαφίεται στη Γερουσία όσον αφορά τον μηχανισμό και τις λεπτομέρειες της δίκης του Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 09:47
Ο Μπάιντεν επαφίεται στη Γερουσία όσον αφορά τον μηχανισμό και τις λεπτομέρειες της δίκης του Τραμπ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα αφήσει τον μηχανισμό της διαδικασίας για τη δίκη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία, όπως δήλωσε την Τετάρτη η υπεύθυνη Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι.

«Είμαστε σίγουροι ότι στη Γερουσία (…) μπορούν να εκπληρώσουν το συνταγματικό τους καθήκον, ενώ παράλληλα θα συνεχίζουν να εργάζονται για τον αμερικανικό λαό» δήλωσε η Ψάκι στους δημοσιογράφους στη διάρκεια ενημέρωσης στο Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος θα αφήσει τον μηχανισμό, την επιλογή του χρόνου και άλλες λεπτομέρειες για το πώς θα προχωρήσει το Κογκρέσο με την παραπομπή σε αυτούς τους γερουσιαστές» δήλωσε η ίδια.

Ο Δημοκρατικός Μπάιντεν ορκίστηκε την Τετάρτη, μία εβδομάδα μετά τη δεύτερη δικαστική παραπομπή του Τραμπ στη Γερουσία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με την κατηγορία ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποκίνησε εξέγερση με την αιματηρή εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου.

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι δεν έχει ακόμη αποστείλει τη διάταξη της παραπομπής του Τραμπ στη Γερουσία.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Γερουσίας, η δίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ θα αρχίσει την επόμενη ημέρα μετά την επίσημη αποστολή της διάταξης παραπομπής.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 09:48