Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έπλεξε το εγκώμιο του πάπα Φραγκίσκου, ενός «πραγματικά αξιοσέβαστου ανθρώπου» ο οποίος «έφερε μεγάλη παρηγοριά στην οικογένειά μου όταν πέθανε ο γιος μου», όπως είπε.

«Είναι ένας πραγματικά αξιοσέβαστος και αυθεντικός άνθρωπος», σχολίασε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου G20 στη Ρώμη. Αναφέρθηκε μάλιστα επί μακρόν στον ποντίφικα, πολύ περισσότερο από τις απαντήσεις που έδωσε για άλλα θέματα που αφορούσαν τη σύνοδο. Αφηγήθηκε κυρίως πως ο πάπας Φραγκίσκος τον παρηγόρησε όταν έχασε τον γιο του, τον Μπο, ο οποίος πέθανε το 2015 από καρκίνο, σε ηλικία 46 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν έχασα τον γιο μου τον Μπο (…) ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τις ΗΠΑ», υπενθύμισε. «Συναντηθήκαμε σε ένα υπόστεγο στο αεροδρόμιο της Φιλαδέλφειας και μίλησε στην οικογένειά μου για κάμποση ώρα, 10-15 λεπτά, για τον γιο μου. Δεν μιλούσε γενικά. Ήξερε πράγματα για αυτόν. Ήξερε τι είχε κάνει. Ήξερε ποιος ήταν. Ήξερε πού σπούδασε (…) Ήταν μια κάθαρση για τα παιδιά του και τη σύζυγό μου και την οικογένειά μου. Σήμαινε πολλά», εξήγησε.

Ο πάπας Φραγκίσκος «αντιπροσωπεύει όλα όσα έμαθα για τον Καθολικισμό όταν ήμουν παιδί και πήγαινα στο σχολείο. Είναι πραγματικά αξιοσέβαστος και παραμένουμε σε επαφή», κατέληξε.

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε την Παρασκευή κατ’ ιδίαν με τον ποντίφικα, επί μία ώρα, στο Βατικανό. Αυτή ήταν η τέταρτη συνάντησή τους και η πρώτη αφότου ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Μπάιντεν. Στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Βατικανό εμφανίζονται και οι δύο με πλατιά χαμόγελα, με τον Αμερικανό πρόεδρο εμφανώς συγκινημένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν έχει πει πολλές φορές ότι στην πίστη του βρήκε τη δύναμη να ξεπεράσει πολλές οικογενειακές τραγωδίες, όπως αυτή του αγαπημένου γιου του.

Οι Αμερικανοί καθολικοί ιερείς τον επικρίνουν ωστόσο γιατί υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, ένα θέμα πολιτικά εκρηκτικό στις ΗΠΑ. Όμως ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο πάπας τον θεωρεί «καλό καθολικό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης