Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, δήλωσε σήμερα ότι οι σημερινές βουλευτικές εκλογές στη χώρα του είναι οι “πιο σημαντικές” από αυτές του Απριλίου του 1975 που σηματοδότησαν την επιστροφή στη δημοκρατία.

«Είναι φυσιολογικό οι πολιτικοί άνδρες να λένε ότι όλες οι εκλογές είναι αποφασιστικές. Ομως αυτή την φορά είναι αλήθεια», δήλωσε ο Μπαρόζο λίγο πριν ψηφίσει στη Λισαβόνα. «Με δεδομένη την οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, θεωρώ τις σημερινές εκλογές τις πιο σημαντικές από αυτές της 25ης Απριλίου», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από 42 χρόνια δικτατορίας στις 25 Απριλίου 1975 διοργανώθηκαν στην Πορτογαλία οι πρώτες ελεύθερες εκλογές για την ψήφιση νέου συντάγματος, ένα χρόνο και μία ημέρα μετά την Επανάσταση των Γαρυφάλλων. «Είναι απαραίτητο οι Πορτογάλοι να ψηφίσουν μαζικά και να εκφράσουν με απολύτως ξεκάθαρο τρόπο αυτό που επιθυμούν για την χώρα τους», επεσήμανε ο Μπαρόζο, πρώην πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2002 ως το 2004.

Οι Πορτογάλοι καλούνται σήμερα να εκλέξουν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές τους βουλευτές και τον αρχηγό της κυβέρνησης που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης της χώρας, που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης