Ο Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας, διαμήνυσε στον Τούρκο ομόλογό του σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιταχθούν σε ενδεχόμενη κακομεταχείριση των Κούρδων συμμάχων τους στη Συρία από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως δήλωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Ωστόσο ο Μπόλτον δεν θεωρεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον «σνόμπαρε» επειδή αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Ο αξιωματούχος αυτός, που συνοδεύει τον Μπόλτον στην περιοδεία του, σημείωσε ότι δεν είχε επισημοποιηθεί μια συνάντηση μεταξύ των δύο στην Άγκυρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ερντογάν αρνήθηκε να συναντήσει τον Μπόλτον, ενοχλημένος για τις δηλώσεις του τελευταίου για τους Κούρδους πολιτοφύλακες της Συρίας. «Δεν είναι ανάγκη» να συναντήσει τον σύμβουλο του Ντόναλντ Τραμπ, είπε ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους, επικαλούμενος το «βαρύ» πρόγραμμά του.

Ο Μπόλτον συναντήθηκε και συνομίλησε για δύο ώρες με τον Τούρκο ομόλογό του, Ιμπραχίμ Καλίν, στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ένα εκπρόσωπος του Καλίν χαρακτήρισε «εποικοδομητική» αυτή τη συνάντηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης