Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα εμβολιαστεί σύντομα κατά του Covid-19, «σίγουρα με το εμβόλιο της AstraZeneca», για το οποίο η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν εγκυμονεί κανέναν κίνδυνο για την υγεία.

«Θα εμβολιαστώ πολύ σύντομα», δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον στο κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας συνεδρίασης επίκαιρων ερωτήσεων προς τον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού έκαναν μια πρώτη δόση εμβολίου σε σχεδόν 25 εκατομμύρια ανθρώπους, οι Αρχές ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη ότι θα επεκτείνουν τους εμβολιασμούς στους άνω των 50 ετών. Ο Βρετανός ηγέτης είναι ηλικίας 56 ετών.

«Θα είναι σίγουρα το εμβόλιο των AstraZeneca/ Πανεπιστημίου Οξφόρδης που θα κάνω», πρόσθεσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο βρετανικό εμβόλιο που χρησιμοποιείται παράλληλα με εκείνο των Pfizer/BioNTech, στην τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο στη Βρετανία.

Απαντώντας σε επικρίσεις σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 125.000 ανθρώπους στη χώρα, ο Μπόρις Τζόνσον είπε πως «λυπάται» για όσα έχουν συμβεί, διαβεβαιώνοντας πως αναλαμβάνει την «πλήρη ευθύνη» των ενεργειών της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης