Στη μακροσκελή λίστα αίματος του Άντερς Μπρέιβικ, του μακελάρη του Όσλο, βρισκόταν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα!

Μάλιστα, ο ακροδεξιός δολοφόνος που ευθύνεται για το θάνατο 77 ανθρώπων τον περασμένο Ιούλιο στη νορβηγική πρωτεύουσα, σχεδίαζε να δολοφονήσει τον πρόεδρο Ομπάμα κατά την τελετή παραλαβής του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2009.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Νορβηγική εφημερίδα «Dagbladet», ο 33χρονος μακελάρης είπε στους αστυνομικούς ότι η επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο, που θα γινόταν με βόμβα σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά στο δημαρχείο του Όσλο, όπου γίνεται η απονομή των βραβείων, είχε στόχο «να σκοτώσει μερικούς προδότες».

Όπως τόνισε, η βομβιστική επίθεση «θα ήταν μια συμβολική κίνηση, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα έβλεπαν την τελετή», ωστόσο επεσήμανε πως τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας τον έκαναν να αναθεωρήσει, γιατί θεώρησε ότι δύσκολα θα μπορούσε να παρκάρει το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στην πλατεία του δημαρχείου.

Σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 16 Απριλίου, αρχίζει η δίκη του Μπρέιβικ, ο οποίος με περισσό θράσος είχε δηλώσει ότι η μέρα της βομβιστικής επίθεσης στο Όσλο και της σφαγής στο νησί Ουτόγια, ήταν «η χειρότερη της ζωής του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και προετοιμαζόμουν γι’ αυτήν επί χρόνια, η 22α Ιουλίου ήταν η χειρότερη ημέρα της ζωής μου, επειδή η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη σωματικά και συναισθηματικά», αναφέρεται σε άρθρο της νορβηγικής εφημερίδας VG, η οποία επικαλείται μία επιστολή που έστειλε ο Μπρέιβικ από τη φυλακή σε μία άγνωστη γυναίκα.

Στην επιστολή, την οποία ο Μπρέιβικ έγραψε στον υπολογιστή της φυλακής όπου κρατείται, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στην υπερασπιστική του ομάδα, όμως πρόσθεσε ότι φοβάται πως «η δίκη του θα μετατραπεί σε “τσίρκο”», ενώ καταφέρθηκε κατά των νορβηγικών και διεθνών ΜΜΕ για τον τρόπο που τον έχουν παρουσιάσει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης