Ο ασκών χρέη προέδρου στην Βενεζουέλα Νικολάς Μαδούρο ξεκίνησε την Τρίτη την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν την 14η Απριλίου στην Βενεζουέλα με επίσκεψή του στην γενέτειρα του εκλιπόντος προέδρου Ούγκο Τσάβες, την Σαμπανέτα, στο δυτικό τμήμα της χώρας.

«Θα φέρουμε σε πέρας την κληρονομιά και την πολιτική διαθήκη του προέδρου Τσάβες» δεσμεύτηκε ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών του και πολλών μελών της οικογένειας του εκλιπόντος προέδρου ο Μαδούρο, τον οποίο είχε χρίσει διάδοχό του ο Τσάβες και είναι το μεγάλο φαβορί των εκλογών βάσει των δημοσκοπήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Κομαντάντε Τσάβες υπάρχει μέσα μας, σαν πατέρας. Ήρθαμε για να αναλάβουμε μια δέσμευση εδώ στην γη που τον γέννησε, για να ορκιστούμε ότι δεν θα τον απογοητεύσουμε ποτέ και για να αναλάβουμε μέχρι τέλους την οικοδόμηση του σοσιαλισμού» σημείωσε.

Η προεκλογική εκστρατεία στην Βενεζουέλα άρχισε επισήμως σήμερα, σχεδόν ένα μήνα μετά τον θάνατο του Τσάβες, ο οποίος ηγήθηκε της χώρας για 14 χρόνια.

Ο Μαδούρο, ο οποίος ήταν υπουργός από το 2006 και στη συνέχεια αντιπρόεδρος, στηρίζεται στην προεκλογική του εκστρατεία κυρίως στην κληρονομιά του εκλιπόντος χαρισματικού προέδρου, τον οποίο χαρακτήρισε σήμερα «προφήτη» και «γιγαντιαία μορφή της πατρίδας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα γίνω πρόεδρος αυτής της χώρας επειδή αυτός το αποφάσισε και επειδή ο λαός μας το αποδέχεται» πρόσθεσε ο Μαδούρο, προτού κάνει μια μικρή βόλτα στους δρόμους της Σαμπανέτα.

«Ζήτω ο Τσάβες!», «Με τον Τσάβες και τον Μαδούρο, ο λαός είναι ασφαλής», φώναζαν εκατοντάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι κρατούσαν φωτογραφίες των δύο ανδρών.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα την προεκλογική του εκστρατεία από την Ματουρίν, πρωτεύουσα της πολιτείας Μονάγας.

Το μεγάλο φαβορί είναι σε όλες τις δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στην δημοσιότητα τις τελευταίες εβδομάδες στην Βενεζουέλα ο Μαδούρο, ο οποίος σύμφωνα με αυτές προηγείται κατά 14 με 20 μονάδες του Καπρίλες. Η τελευταία δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα, την οποία πραγματοποίησε το ιδιωτικό ινστιτούτο Hinterlaces, έδινε στον Μαδούρο προβάδισμα 20 μονάδων από τον κύριο αντίπαλό του.

Η προεκλογική εκστρατεία, η οποία έχει αρχίσει ανεπισήμως εδώ και πολλές εβδομάδες, με πολλές περιοδείες και συναντήσεις, θα ολοκληρωθεί επισήμως στις 11 Απριλίου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης