Ο Ναδάλ έβαλε τις γαλότσες και βοήθησε τους πλημμυροπαθείς της Μαγιόρκα!

Ο Ναδάλ έβαλε τις γαλότσες και βοήθησε τους πλημμυροπαθείς της Μαγιόρκα!
Ο διάσημος Ισπανός τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ έβαλε γαλότσες και ενώθηκε με τους γείτονές του στο Σαντ Λιορένς ντες Καρδασάρ για να βοηθήσει στην απομάκρυνση της λάσπης και των νερών που γέμισαν δρόμους, σπίτια και παρέσυραν αυτοκίνητα σε αυτήν την πόλη της νήσου Μαγιόρκα.

Τα ακραία φαινόμενα στο Σαντ Λιορένς, την πλέον πληγείσα ζώνη στη νήσο, άφησαν πίσω τους 10 νεκρούς (σύμφωνα με τον έως τώρα απολογισμό), ένα αγοράκι αγνοούμενο, τρεις τραυματίες και περισσότερα από 200 άτομα άστεγα.

Οι τηλεοπτικές κάμερες απαθανάτισαν τον διάσημο αθλητή να εισέρχεται με άλλους εθελοντές σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων που είχε πλημμυρίσει από τα νερά και τη λάσπη. Ο τενίστας με γάντια εργασίας και με μία σκούπα, με περισσό ζήλο, επιδιδόταν στον καθαρισμό του.

Αμέσως μετά την πλημμύρα, ο Ναδάλ προσέφερε τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου Rafa Nadal Sport Centre και της ακαδημίας του Rafa Nadal Academy, που διατηρεί στο Μανακόρ, για να φιλοξενηθούν οι άστεγοι γείτονές του, όπως εξηγεί ο ίδιος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, την περασμένη Τρίτη, το Κέντρο φιλοξένησε περί τους 50 ανθρώπους που είχαν δει τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν από τα φουσκωμένα νερά του χειμάρρου που διασχίζει το Σαντ Λιορένς, λόγω των κατακλυσμιαίων βροχοπτώσεων.

Ο τενίστας, ο οποίος ζει στο Πόρτο Κρίστο, σε απόσταση 11 χλμ. από το Σαντ Λιορένς, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων της πλημμύρας. «Σήμερα είναι μία θλιβερή ημέρα. Τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους των νεκρών από τις σοβαρές πλημμύρες στο Σαντ Λιορένς» πρόσθεσε ο Ναδάλ στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018, 11:40