Σε «αυτοκρατορικούς» ρυθμούς κινούνται στην Ιαπωνία λόγω της επίσημης ενθρόνισης του νέου «ουράνιου κυρίαρχου» (ακριβής μετάφραση στα ιαπωνικά για τον αυτοκράτορα) Ναρουχίτο.

Η βασιλεία του 85χρονου αυτοκράτορα Ακιχίτο έληξε στις 30 Απριλίου, έπειτα από 30 χρόνια και 5 μήνες στη βασιλεία, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του πρωτότοκου γιου του, του Ναρουχίτο. Πρόκειται για τον 126ο αυτοκράτορα του Θρόνου των Χρυσανθέμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Ήταν η πρώτη φορά μέσα σε δύο αιώνες που Ιάπωνας αυτοκράτορας παραιτείται από τον θρόνο κατά τη διάρκεια της ζωής του, δυνάμει ενός νόμου γραμμένου ειδικά για τον Ακιχίτο που του το επιτρέπει λόγω της μεγάλης του ηλικίας.

Η Ιαπωνία εισήλθε την 1η Μαΐου στις 00:01 στο έτος 1 της νέας αυτοκρατορικής εποχής «Reiwa» (όμορφη αρμονία), έπειτα από τρεις δεκαετίες της εποχής «Heisei» (ολοκλήρωση της ειρήνης).

Σημειώνεται πως στην τελετή για την επίσημη ενθρόνιση του νέου Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας θα παραστούν, μεταξύ άλλων, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και μέλη βασιλικών οικογενειών διαφόρων χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης