Ένας σιδηρόδρομος μήκους 2.000 χλμ, κατασκευάζεται στην έρημο και θα διασχίζει ολόκληρη την Αραβική Χερσόνησο.

Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, που αποτελείται από έξι ιδιαίτερα πλούσιες Αραβικές χώρες, κατασκευάζει έναν σιδηρόδρομο μήκους 2.000 χλμ. για να συνδέσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα κράτη της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διασχίζοντας την Αραβική Έρημο και δημιουργώντας τούνελ στα βουνά, οι προκλήσεις του συγκεκριμένου έργου είναι τεράστιες και ταιριάζουν απόλυτα με το κόστος του. Ο νέος αυτός σιδηρόδρομος θα συνδέσει τον Περσικό Κόλπο με την Ερυθρά Θάλασσα.

Τα κράτη που απαρτίζουν το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου είναι η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ, το Μπαχρέιν και το Ομάν. Η ιδέα για το μεγαλειώδες έργο γεννήθηκε ήδη από το 2009, ενώ το κόστος κατασκευής του θα μοιραστεί μεταξύ των χωρών και θα κυμανθεί από τα 100 έως τα 250 δις δολάρια.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Βασικό στοιχείο του δικτύου του νέου αυτού σιδηροδρόμου είναι ο υπάρχον σύγχρονος σιδηρόδρομος Etihad. Πρόκειται για μια σιδηροδρομική γραμμή επιβατικών και εμπορικών βαγονιών 1.200 χλμ. και κόστους 11 δις δολαριών, που εκτείνεται στα Εμιράτα και συνδέει τον Κόλπο του Ομάν με τον Περσικό Κόλπο.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης