Ο Νετανιάχου επαίνεσε τον Τραμπ για την δημόσια καταδίκη του ενάντια στις αντισημιτικές επιθέσεις στις ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 20:40
Ο Νετανιάχου επαίνεσε τον Τραμπ για την δημόσια καταδίκη του ενάντια στις αντισημιτικές επιθέσεις στις ΗΠΑ
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επαίνεσε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταδίκασε δημοσίως τις απειλές βομβιστικών επιθέσεων σε εβραϊκά κέντρα και τους βανδαλισμούς σε ένα εβραϊκό κοιμητήριο.

Τα χθεσινά σχόλια του Τραμπ ήταν η πρώτη απερίφραστη καταδίκη του ενάντια σε αντισημιτικές ενέργειες, εν μέσω ενός κύματος απειλών που εκτοξεύονται ενάντια σε Εβραίους και εβραϊκών κέντρων. Σε ένα μήνυμα ενότητας που έκανε στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τις ελπίδες του να κάνει την χώρα λιγότερο «διχασμένη».

«Οι αντισημιτικές απειλές που στοχεύουν την εβραϊκή μας κοινότητα και τα εβραϊκά κέντρα στην χώρα είναι φρικτές και οδυνηρές και μια θλιβερή υπενθύμιση για τη δουλειά που χρειάζεται ακόμη να γίνει για να ξεριζώσουμε το μίσος, την προκατάληψη και το κακό», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι ο πρόεδρος Τραμπ τήρησε μια σθεναρή στάση ενάντια στον αντισημιτισμό και είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε όλοι να κάνουμε το ίδιο στα χρόνια που έρχονται», δήλωσε ο Νετανιάχου στην κεντρική συναγωγή του Σίδνεϊ, σε επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Αυστραλία.

Ένα βίντεο με την ομιλία του Νετανιάχου στην συναγωγή αναρτήθηκε στο youtube από το γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης.

Στο Ισραήλ, κάποιοι αναλυτές των μέσων ενημέρωσης έχουν ασκήσει πίεση στον Νετανιάχου να μιλήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα ενάντια στον αντισημιτισμό, δεδομένου του δισταγμού που επιδεικνύει ο Τραμπ, όπως σημειώνουν.

Σε μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα αφιερωμένη στη μνήμη του Ολοκαυτώματος τον περασμένο μήνα δεν υπήρξε καμία ξεκάθαρη αναφορά στους Εβραίους, ούτε στον αντισημιτισμό αναφέρθηκε ως ένα παράδειγμα αυτής της αντιληπτής διστακτικότητας.

Ο Νετανιάχου προσέτρεξε να υπερασπιστεί τον Αμερικανό πρόεδρο την προηγούμενη εβδομάδα σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, όταν ο Τραμπ απέφυγε να απαντήσει σε ένα ερώτημα που του κατέθεσε ένας ισραηλινός δημοσιογράφους για τα περιστατικά αντισημιτικών επιθέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017, 20:40