Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, συναντήθηκε πρόσφατα στο Αμμάν με τον βασιλιά Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας, για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία, όπως μετέδωσε σήμερα το ισραηλινό ραδιόφωνο, επικαλούμενο επίσημες πηγές, χωρίς να αναφερθεί στην ημερομηνία της συνάντησης.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, ο πρωθυπουργός της χώρας συζήτησε με τον βασιλιά της Ιορδανίας το «καυτό» θέμα του χημικού οπλοστασίου του καθεστώτος της Συρίας. Εκπρόσωπος της προεδρίας της ισραηλινής κυβέρνησης δεν διέψευσε αλλά ούτε και επιβεβαίωσε την πληροφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Ισραήλ και η Ιορδανία έχουν πολλά κοινά συμφέροντα και ανησυχούν για την επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων, Μοσέ Γιααλόν, χωρίς να επιβεβαιώσει τη συνάντηση Νετανιάχου – Αμπντάλα ΙΙ.

Ο Νετανιάχου και άλλοι αξιωματούχοι του Ισραήλ, πάντως, έχουν εκφράσει επανειλημμένως την ανησυχία τους για το χημικό οπλοστάσιο της Δαμασκού. «Μαζί με τη διεθνή κοινότητα παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις στη Συρία που σχετίζονται με τα αποθέματα χημικών όπλων… Θεωρούμε ότι τα όπλα αυτά δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν και δεν πρέπει να πέσουν στα χέρια τρομοκρατικών στοιχείων» δήλωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης