Ο Νίγηρας θα δώσει άσυλο στον Σαάντι Καντάφι

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011, 01:19
Ο Νίγηρας θα δώσει άσυλο στον Σαάντι Καντάφι
Ο πρόεδρος του Νίγηρα, Μαχαμαντού Ισούφου, επιβεβαίωσε πως η χώρα του θα δώσει άσυλο στον γιο του πρώην Λίβυου ηγέτη, τον Σαάντι Καντάφι.

«Συμφωνήσαμε να δώσουμε άσυλο στον Σαάντι Καντάφι για ανθρωπιστικούς λόγους» ήταν οι δηλώσεις του προέδρου.

Ο Σαάντι, επιχειρηματίας και πρώην ποδοσφαιριστής, κατάφερε να βγει από την Λιβύη και να εισέλθει στον Νίγηρα, όταν οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) κατέλαβαν την Τρίπολη, τον Αύγουστο.

Η κίνηση αυτή του προέδρου του Νίγηρα είναι σίγουρο πως θα χειροτερέψει τις, ήδη τεταμένες, σχέσεις μεταξύ της νέας κυβέρνησης της Λιβύης και των νοτίων γειτόνων της.

Ο «κόκκινος συναγερμός» της Ιντερπόλ

Η Ιντερπόλ εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» ζητώντας από όλα τα κράτη να συλλάβουν τον Σαάντι και να τον παραδώσουν στις διεθνείς Αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης αμφισβήτησε τους «ανθρωπιστικούς λόγους», που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Νίγηρα, λέγοντας πως τέτοιοι λόγοι συντρέχουν για όσους αντιμετωπίζουν διώξεις στις χώρες τους.

«Αλλά ο Σαάντι είναι αυτός που έκανε διώξεις τόσα χρόνια στη Λιβύη. Κατηγορείται για την δολοφονία του ποδοσφαιριστή Μπασίρ Αλ Ράιαν, μια υπόθεση για την οποία έχουμε στοιχεία» δήλωσε.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011, 01:19