Ο πρόεδρος του Νίγηρα, Μαχαμαντού Ισούφου, επιβεβαίωσε πως η χώρα του θα δώσει άσυλο στον γιο του πρώην Λίβυου ηγέτη, τον Σαάντι Καντάφι.

«Συμφωνήσαμε να δώσουμε άσυλο στον Σαάντι Καντάφι για ανθρωπιστικούς λόγους» ήταν οι δηλώσεις του προέδρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαάντι, επιχειρηματίας και πρώην ποδοσφαιριστής, κατάφερε να βγει από την Λιβύη και να εισέλθει στον Νίγηρα, όταν οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου (NTC) κατέλαβαν την Τρίπολη, τον Αύγουστο.

Η κίνηση αυτή του προέδρου του Νίγηρα είναι σίγουρο πως θα χειροτερέψει τις, ήδη τεταμένες, σχέσεις μεταξύ της νέας κυβέρνησης της Λιβύης και των νοτίων γειτόνων της.

Ο «κόκκινος συναγερμός» της Ιντερπόλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιντερπόλ εξέδωσε «κόκκινο συναγερμό» ζητώντας από όλα τα κράτη να συλλάβουν τον Σαάντι και να τον παραδώσουν στις διεθνείς Αρχές.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης αμφισβήτησε τους «ανθρωπιστικούς λόγους», που επικαλέστηκε ο πρόεδρος του Νίγηρα, λέγοντας πως τέτοιοι λόγοι συντρέχουν για όσους αντιμετωπίζουν διώξεις στις χώρες τους.

«Αλλά ο Σαάντι είναι αυτός που έκανε διώξεις τόσα χρόνια στη Λιβύη. Κατηγορείται για την δολοφονία του ποδοσφαιριστή Μπασίρ Αλ Ράιαν, μια υπόθεση για την οποία έχουμε στοιχεία» δήλωσε.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης