«Ο Νιλ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Aμερικανούς ήρωες»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 00:20
«Ο Νιλ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Aμερικανούς ήρωες»
Ο Aμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα απέδωσε τιμή στη μνήμη του, Νιλ Άρμστρονγκ, αποκαλώντας τον πρώτο άνθρωπο που περπάτησε στο φεγγάρι, ως έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανούς ήρωες, του οποίου το επίτευγμα δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

«Ο Νιλ ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Aμερικανούς ήρωες, όχι μόνο για την σημερινή εποχή, αλλά όλων των εποχών», ανέφερε ο Ομπάμα σε ανακοίνωσή του, με την οποία εξέφρασε τη βαθιά λύπη του για τον θάνατο του 82χρονου αστροναύτη.

«Όταν ο ίδιος και το πλήρωμά του απογειώθηκε με το Apollo 11 το 1969, μετέφεραν μαζί τους τις προσδοκίες ενός ολόκληρου έθνους», δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος ήταν λίγο μικρότερος από οκτώ ετών όταν έγινε εκείνη η ιστορική αποστολή.

«Αποφάσισαν να δείξουν στον κόσμο ότι το αμερικανικό πνεύμα μπορεί να δει πέρα από οτιδήποτε, με επαρκή κίνητρα και εφευρετικότητα, όλα είναι πιθανά», σημείωσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

«Σήμερα, το πνεύμα της αποστολής του Νιλ συνεχίζει να εμπνέει όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για να εξερευνήσουν το άγνωστο, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μας κάνουν να πάμε ακόμη ψηλότερα και μακρύτερα στο διάστημα», είπε ο Ομπάμα.

«Αυτή η κληρονομιά θα συνεχιστεί, και θα καθοδηγείται από έναν άνθρωπο ο οποίος μας δίδαξε την τεράστια δύναμη με ένα μικρό βήμα», κατέληξε ο πρόεδρος, ο οποίος πέρασε το Σαββατοκύριακο στην επίσημη κατοικία των αμερικανών ηγετών στο Καμπ Ντέιβιντ στο Μέριλαντ.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:
Πέθανε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Αυγούστου 2012, 00:45