Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «συμπαθεί πολύ» τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς και είναι πρόθυμος να τον συμπεριλάβει στην ειρηνευτική πρόταση της Ουάσινγκτον για το Μεσανατολικό εν ευθέτω χρόνω, δήλωσε σήμερα ο σύμβουλός του, Τζάρεντ Κούσνερ.

Ο γαμπρός του Αμερικανού προέδρου, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι το αμερικανικό σχέδιο ενδέχεται να ζητά να εγκατασταθούν οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες σε μόνιμη βάση εκεί όπου βρίσκονται σήμερα, αντί να επιστρέψουν στα εδάφη που πλέον ανήκουν στο Ισραήλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα, στη σύνοδο του Μπαχρέιν, ο Κούσνερ παρουσίασε ένα οικονομικό σχέδιο ύψους 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανάπτυξη των παλαιστιανιακών εδαφών, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου και του Λιβάνου. Αργότερα εντός του έτους πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιό του για την επίλυση των πιο δύσκολων πολιτικών ζητημάτων μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων.

Οι τελευταίοι ασκούν δριμύτατη κριτική στο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ.

«Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή για την παλαιστινιακή ηγεσία», σημείωσε ο Κούσνερ. Όπως είπε, πιστεύει ότι ο Αμπάς θέλει την ειρήνη αλλά «κάποιοι άνθρωποι στον περίγυρό του δεν αισθάνονται καθόλου άνετα με τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσαμε το θέμα και η αντίδρασή τους είναι να εξαπολύουν επίθεση και να λένε τρελά πράγματα» που δεν είναι εποικοδομητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης