Μία νέα ομάδα συστάθηκε από τον ΟΗΕ προκειμένου να βρει λύση στους εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι πέρυσι ήταν 58 εκατομμύρια. Σκοπός των μελών της νεοσυσταθείσας ομάδας είναι να «βρουν συγκεκριμένες και μακροπρόθεσμες λύσεις» για τους πληθυσμούς αυτούς, ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτιέρες.

Επίσης, ζήτησε από την ομάδα να του υποβάλει προτάσεις για τη «βελτίωση» της απάντησης των κρατών-μελών στο πρόβλημα των εκτοπισμένων, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε κρατικό επίπεδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πέρυσι ο αριθμός των εκτοπισμένων εξαιτίας συγκρούσεων έφτασε σε νέο ρεκόρ, σε περισσότερα από 41 εκατομμύρια. Στη διάρκεια της ίδιας χρονιάς ακόμη 17 εκατομμύρια άνθρωποι εκτοπίστηκαν εξαιτίας φυσικών καταστροφών» επεσήμανε ο Γκουτιέρες σε ανακοίνωσή του.

Η ομάδα εργασίας αποτελείται από οκτώ πρόσωπα, τα οποία ορίστηκαν χθες, εκ των οποίων πολλά κατάγονται από χώρες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των εκτοπισμένων.

Η Ιταλίδα Φεντερίκα Μογκερίνι, πρώην επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, και ο Ντόναλντ Κεμπερούκα από τη Ρουάντα, πρώην πρόεδρος της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, επιλέχθηκαν από τον Γκουτιέρες για να διευθύνουν την ομάδα αυτή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης