Η φονική επίθεση χθες Παρασκευή κατά των Γραφείων του ΟΗΕ στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ στο βόρειο Αφγανιστάν «δεν θα επιφέρει καμία απολύτως τροποποίηση στην αντιπροσώπευση που ο ΟΗΕ έχει στο Αφγανιστάν, κατ’ αυτήν την ευαίσθητη και ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο», ανέφερε σήμερα με δηλώσεις ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, κ. Σταφαν ντε Μιστούρα. Ο αξιωματούχος έφυγε σήμερα από την Καμπούλ κι επιθεώρησε τις πληγείσες (χθες) εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε χθες Παρασκευή στην Καμπούλ ότι, «11 μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ, που δούλευαν στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, προσωρινά θα δουλέψουν στην Καμπούλ, εξαιτίας των υλικών ζημιών στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, που καθιστούν ανασφαλείς αυτές τις εγκαταστάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τη διενέργεια της φονικής αυτής επίθεσης κατά την οποία σκοτώθηκαν επτά άτομα, ανάμεσα στο προσωπικό του ΟΗΕ, ο αξιωματούχος επισήμανε ότι «υπεύθυνοι είναι αντάρτες, προερχόμενοι από άλλη τοποθεσία του Αφγανιστάν, που αναμείχθηκαν χθες με τους διαδηλωτές στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, πολύ εξοργισμένους για το κάψιμο ενός κορανιού στις Ην. Πολιτείες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης