Ο Ολάντ ζητεί από τον ΟΗΕ να δράσει αποφασιστικά εναντίον των εγκλημάτων στη Συρία

Ο Ολάντ ζητεί από τον ΟΗΕ να δράσει αποφασιστικά εναντίον των εγκλημάτων στη Συρία
Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ζητεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να αναλάβει τις ευθύνες του» και να προχωρήσει «σε αποφασιστική δράση για να τιμωρήσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και να προστατεύσει τον άμαχο πληθυσμό» στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την προεδρία.

Στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας, ο αρχηγός του κράτους ζήτησε ιδιαίτερα να πιστοποιήσει ο ΟΗΕ την αλήθεια σχετικά με τις συνθήκες της χημικής επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου στο Χαν Σεϊχούν, την οποία απέδωσε στις «δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Ζήτησε επίσης από τον ΟΗΕ να συνεχίσει να κάνει ό,τι μπορεί για να σταματήσουν τα επανειλημμένα πλήγματα στον άμαχο πληθυσμό που είναι θύμα της σύγκρουσης στη Συρία, προσθέτει η προεδρία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να ψηφίσει σήμερα σχετικά με ένα σχέδιο απόφασης που ζητεί τη συνεργασία του συριακού καθεστώτος σε μια έρευνα για τη χημική επίθεση την οποία κατηγορείται ότι πραγματοποίησε εναντίον μιας τοποθεσίας ανταρτών στις 4 Απριλίου, ανακοίνωσαν χθες το βράδυ αμερικανοί διπλωμάτες.

Η ψηφοφορία προβλέπεται να διεξαχθεί στις 22.00 (ώρα Ελλάδας), όμως σύμφωνα με διπλωμάτες η Ρωσία θα ασκήσει βέτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 12 Απριλίου 2017, 13:42