Η σουηδική κατασκευάστρια βαρέων οχημάτων καθώς και μηχανημάτων Volvo ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να περικόψει 1.000 θέσεις εργασίας σε διεθνές επίπεδο, στο πλαίσιο της απόφασής της να μετακινήσει ένα μέρος της κατασκευής των μηχανημάτων της στην Κίνα.

Θα καταργηθούν θέσεις εργασίας κυρίως στην Πολωνία, στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία, ανέφερε ο όμιλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μηχανήματα που θα κατασκευάζονται στο μέλλον στην Κίνα συναρμολογούνται σήμερα στο Σίπενσμπεργκ των ΗΠΑ, στο Πεντενέιρας της Βραζιλίας και στο Βρότσλαβ της Πολωνίας.

Στη Σουηδία θα επηρεαστούν έως και 150 εργαζόμενοι.

Η κινεζική θυγατρική του ομίλου, η SDLG, θα αναλάβει την κατασκευή των μηχανημάτων της Volvo που προορίζονται για κατασκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο όμιλος Volvo, στον οποίο δεν ανήκει πλέον η βιομηχανία που παράγει τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα – έχει περάσει σε κινεζικά συμφέροντα, πιο συγκεκριμένα στην εταιρεία Zhejiang Geely Holding – ανέφερε ότι οι καταργήσεις θέσεων εργασίας εντάσσονται σε ένα σχέδιο μείωσης του λειτουργικού του κόστους κατά 3,5 δισεκ. κορόνες ($474 εκατ.) στα τέλη του 2015.

Ο όμιλος, ο οποίος εξακολουθεί να παράγει επίσης φορτηγά και λεωφορεία, απασχολεί περίπου 110.000 εργαζόμενους παγκοσμίως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης