Χρέη παρουσιαστή ανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος «έδιωξε» τον γνωστό κωμικό – πολιτικό σχολιαστή Στιβ Κολμπέρ από το στούντιο, πήρε τη θέση του και έδωσε ένα… «ρεσιτάλ» αυτοσαρκασμού.

Όλα αυτά στη δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή του Κολμπέρ και παρουσία κοινού – που ξέσπασε σε ευπευφημίες – στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εισαγωγή του, ο Κολμπέρ σχολίαζε ότι ο ίδιος θα έκανε πολύ καλύτερα τη δουλειά του προέδρου από ότι αρκετοί πρόεδροι θα έκαναν τη δουλειά του παρουσιαστή.

Για να δεχθεί τον «απρόσμενο» επισκέπτη στο στούντιο: Τον ίδιο τον Ομπάμα να του λέει επιτακτικά: «Σήκω, θα αναλάβω εγώ». Στη συνέχεια ο Αμερικανός πρόεδρος ανέλαβε να παρουσιάσει τμήμα της εκπομπής με τίτλο « Η Ομιλία», και στην οποία ο παρουσιαστής σχολιάζει με σαρκασμό τις πολιτικές εξελίξεις, ενώ στην οθόνη προβάλλονται «επεξηγηματικά» μηνύματα. Για να κάνει πιο προεδρικό το τμήμα εκείνο, ο Ομπάμα το χαρακτήρισε «διάγγελμα» αλλά μιλούσε, υποτίθεται, ως Κολμπέρ.

«Όπως ξέρετε εγώ, ο Στίβεν Κολμπέρ, δεν συμπαθούσα ποτέ πολύ τον πρόεδρο» είπε ο Ομπάμα.
«Ο τύπος είναι τόσο αλαζόνας. Πάω στοίχημα ότι μιλάει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο» συνέχισε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε σε ένα από τα πιο «καυτά» ζητήματα της θητείας του, αυτό της μεταρρύθμισης στο σύστημα ασφάλισης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο

 
Αναρωτήθηκε πώς θα μπορούσε ο Αμερικανός πρόεδρος να διαφημίσει καλύτερα τις δυνατότητες του νέου συστήματος στους νέους, και είπε πως ίσως κάτι τέτοιο θα γινόταν με εμφάνιση σε μία κωμική εκπομπή. «Αλλά σιγά μην το κάνει ο κύριος πρόεδρος, δεν το θεωρεί του «επιπέδου του» είπε ο Ομπάμα.

Από τα βέλη του δεν ξέφυγαν ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι. Μιλώντας εξήγησε ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι θα μπορούσαν να ανακαλέσουν το νόμο για το «Obamacare», ελέγχοντας το Κογκρέσο, αλλά ο πρόεδρος θα μπορούσε να ασκήσει βέτο. «Κι από ό,τι έχω καταλάβει για τον τύπο αυτόν, θα το κάνει» σχολίασε με νόημα ο Ομπάμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης