Τις αμερικανικές αρχές και τους χειρισμούς σχετικά με την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης υπερασπίστηκε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, αναφέροντας ότι οι αξιωματούχοι των ομοσπονδιακών αρχών επιβολής του νόμου και άλλοι αρμόδιοι φαίνεται ότι έκαναν σωστά την δουλειά τους.

«Με βάση τα όσα έχω δει μέχρι τώρα, το FBI εξετέλεσε το καθήκον του, και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, αλλά αυτά είναι δύσκολα πράγματα», τόνισε ο Ομπάμα στους δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος όπως πρόσθεσε, ζήτησε από την ομάδα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας να δει τι περισσότερο μπορεί να γίνει για τον εντοπισμό απειλών από ανθρώπους οι οποίοι «ριζοσπαστικοποιούνται».

Οι αρχές στη Ρωσία ήταν επίσης «πολύ συνεργάσιμες» με τους ομολόγους τους στις ΗΠΑ οι οποίοι διεξάγουν έρευνες για την βομβιστική επίθεση, ανέφερε ο Ομπάμα, αν και πλανώνται ακόμα υποψίες μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δεσμεύτηκε εξάλλου να καταβάλει μια νέα προσπάθεια για να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του θα το επιδιώξει εκ νέου από κοινού με το Κογκρέσο, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια για το κλείσιμο της μονάδας αυτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα πρέπει να κλείσει. Θα επανέλθω σε αυτό», σημείωσε χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει τη νέα πορεία για την άρση της άρνησης του Κογκρέσου, των πολιτικών και νομικών εμποδίων που αντιμετωπίζει.

Ερωτώμενος στη συνέχεια στο ζήτημα της μείωσης του αμερικανικού ελλείμματος, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι συνεχίζει τις συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές για μια συμφωνία μείωσης του ελλείμματος, όμως οι αυτόματες περικοπές των κρατικών δαπανών επιβράδυναν την ανάπτυξη των ΗΠΑ και οδήγησαν σε απώλειες θέσεων εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης