Στην εκπομπή του Τζέι Λένο, «Tonight Show», στο NBC ήταν καλεσμένος ο Μπαράκ Ομπάμα. Αν και προεκλογικά είχε εμφανισθεί ξανά σε αυτό το σόου, ο Ομπάμα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που συμμετέχει σε ψυχαγωγική εκπομπή.


 
 
Με το που μπήκε στο στούντιο, ο Ομπάμα έδειξε την αίσθηση του χιούμορ που διαθέτει, σατιρίζοντας τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν οι φρουροί του. Ο Λένο του είπε χαρακτηριστικά «την τελευταία φορά που είχες έρθει εδώ κρατούσες ένα σακάκι και είχες μόνο δυο φρουρούς». Και ο Ομπάμα απάντησε:  «Η Μισέλ με κοροϊδεύει όταν κυκλοφορούμε, διότι μαζί μας περπατάει ο γιατρός, οι φρουροί, το ασθενοφόρο και το υποβρύχιο!».
 
Ο Ομπάμα στη συνέχεια μίλησε για την οικονομική κρίση και τον τρόπο εξόδου από αυτήν, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα υπέρογκα μπόνους που πήραν τα μεγαλοστελέχη του αμερικανικού ασφαλιστικού κολοσσού AIG, από χρήματα που ήταν μέρος της κρατικής βοήθειας προς την εταιρεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να φτάσουμε σε ένα επίπεδο όπου θα υπάρχει το “ως εδώ”, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν πως οι ενέργειές τους έχουν επιπτώσεις στον υπόλοιπο λαό. Αν επιστρέψουμε στις αξίες της λογικής που χτίσαμε την Αμερική, νομίζω τότε όλα θα είναι εντάξει», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης