Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανήρτησε το πρώτο του μήνυμα από τον προσωπικό του λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter σήμερα, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες ακόλουθους (followers).

«Γεια σου, Twitter! Εδώ Μπαράκ. Πραγματικά! Έπειτα από 6 χρόνια, μου έδωσαν επιτέλους το δικό μου λογαριασμό» έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα στο λογαριασμό @POTUS, ο οποίος απέκτησε περισσότερους από 215.000 followers σε διάστημα 45 λεπτών αφού άνοιξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λογαριασμό του Ομπάμα στο Twitter κοσμεί μία φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου, της οικογένειάς του και ηγετών του κινήματος προάσπισης των ατομικών δικαιωμάτων ενώ διασχίζουν τη γέφυρα Έντμουντ Πέτους στη Σέλμα της Αλαμπάμα, την 50η επέτειο από την πορεία της Ματωμένης Κυριακής, που εορτάστηκε νωρίτερα φέτος.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους περιγράφει τον εαυτό του ως «πατέρα, σύζυγο και 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ», ενώ παρέχει πληροφορίες για τις σπουδές του, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για τις αγαπημένες του αθλητικές ομάδες στο Σικάγο, δίνει πληροφορίες για τα μέλη του υπουργικού του συμβουλίου, τα υπουργεία και για τα σημαίνοντα στελέχη του προσωπικού του Λευκού Οίκου.

Ο Μπαράκ Ομπάμα με τη σειρά του «ακολουθεί» τον πρώην προέδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους και τον Μπιλ Κλίντον, ωστόσο δεν έχει συνδεθεί με το λογαριασμό @HillaryClinton, της πρώην υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του που θεωρείται το φαβορί στην κούρσα του χρίσματος των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα στέλνει μηνύματα στο Twitter. Συχνά υπογράφει μηνύματα που αναρτώνται στο λογαριασμό @WhiteHouse με τα αρχικά του «-bo» (Μπ.Ο) και επίσης χρησιμοποιεί τον λογαριασμό του @BarackObama, που είναι ένας λογαριασμός την επιμέλεια του οποίου έχει η πρώην προεκλογική ομάδα του προέδρου, η Organizing for Action.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης