Ο Ορμπάν «εξαναγκάζει» τον George Soros να αποχωρήσει από την Ουγγαρία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 18:10
Ο Ορμπάν «εξαναγκάζει» τον George Soros να αποχωρήσει από την Ουγγαρία
Το ίδρυμα Open Society Foundations του George Soros σταματάει τις δραστηριότητές του στην Ουγγαρία, κατηγορώντας τη Βουδαπέστη για παρέμβαση και καταστολή της κοινωνίας των πολιτών. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν φέρεται να έχει "χτυπήσει" επανειλημμένα τον μεγιστάνα για να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις του έθνους. 

"Αντιμέτωποι με ένα όλο και πιο καταπιεστικό πολιτικό και νομικό περιβάλλον στην Ουγγαρία, το Open Society Foundations μετακινεί τις δραστηριότητές του από την Βουδαπέστη στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο", ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα του μεγαλοεπενδυτή, σύμφωνα πάντα με το Reuters.

Ο Πάτρικ Γκασπάρντ, μάλιστα, πρόεδρος του Open Society εξαπέλυσε επίθεση στην Βουδαπέστη, λέγοντας ότι "υποτίμησε και παραποίησε το έργο της", καταστρέφοντας την κοινωνία των πολιτών "για χάρη του πολιτικού οφέλους".

Ο Ορμπάν έχει επανειλημμένα μιλήσει εναντίον της επιζήμιας ατζέντας του του Σόρος και άλλων ΜΚΟ, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο να ανάμειξη στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Ουγγαρίας χρηματοδοτώντας ομάδες αντιπολίτευσης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 18:10