«Αναμένουμε από αυτόν (σ.σ. τον Βίκτορ Όρμπαν) ότι θα συμπεριφέρεται με αλληλέγγυο τρόπο εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα το οποίο είναι μέλος του ΕΛΚ να καταφέρεται με αυτόν τον σκληρό τρόπο κατά του ίδιου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος προέρχεται από το ΕΛΚ», είπε σε συνέντευξή του ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές, στην εφημερίδα του Βερολίνου Tagesspiegel, αναφερόμενος στην καμπάνια του Ούγγρου πρωθυπουργού κατά του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο κ. Όρμπαν και το κόμμα καταλογίζουν σύμπραξη του με τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος προκειμένου να ενισχυθεί η παράνομη μετανάστευση στην Ουγγαρία. Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Βέμπερ θα δημοσιευτεί αύριο Τρίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ έρχονται να προστεθούν σε άλλες ανάλογες από πλευράς της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), από την οποία προέρχεται και ο ίδιος, αλλά και του αδελφού Χρστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU) με τις οποίες παίρνουν αποστάσεις από τον κ. Όρμπαν εν όψει των ευρωεκλογών.

Ο πρόεδρος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και πρωθυπουργος της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ δήλωσε στο Μοναχο ότι η παραμονή του κόμματος Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «δεν είναι δεδομένη», προσθέτοντας «θα δούμε τι τελικά θα γίνει», ενώ ο γενικός γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Πάουλ Τσίμιακ δήλωσε στο Βερολίνο ότι οι επιθέσεις κατά του κ. Γιουνκέρ «δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στη δική μας άποψη γι’ αυτόν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης