Ο Πάπας εξαίρει σε μήνυμά του τη συμβολή των νοσηλευτών απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 14:14
Ο Πάπας  εξαίρει σε μήνυμά του τη συμβολή των νοσηλευτών απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού

Ο πάπας Φραγκίσκος επαίνεσε σήμερα το έργο των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο, δηλώνοντας πως η κρίση του κορωνοϊού απέδειξε πόσο ζωτικής σημασίας είναι οι υπηρεσίες τους, καλώντας συνάμα τις κυβερνήσεις να επενδύσουν περισσότερο στη δημόσια υγεία.

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του θάρρους και της θυσίας των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και ιδίως των νοσηλευτών, οι οποίοι με επαγγελματισμό, αυτοθυσία και αίσθημα ευθύνης και αγάπης για τον πλησίον βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ακόμα κι έως του σημείου να θέσουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία» δήλωσε ο ποντίφικας στο ειδικό του μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υπογράμμισε επίσης πως η πανδημία βοήθησε τον κόσμο να ανακαλύψει ξανά τον θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζουν οι νοσηλευτές στην υγειονομική περίθαλψη, προσθέτοντας ότι αξίζει να εκτιμηθεί ακόμα πληρέστερα το έργο τους και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους.

Όπως διευκρίνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, η πανδημία έχει προκαλέσει επίσης ελαφρές ελλείψεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης σε ορισμένες χώρες.

«Για τον λόγο αυτόν, θα ήθελα να ζητήσω από τους ηγέτες των κρατών σε όλο τον κόσμο να επενδύσουν στον τομέα της υγείας ως ένα πρωταρχικό κοινό αγαθό, ενισχύοντας τα συστήματά της και απασχολώντας μεγαλύτερο αριθμό νοσηλευτών, ώστε να διασφαλιστεί επαρκής φροντίδα σε όλους, με σεβασμό στην αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου» κατέληξε στο μήνυμά του ο πάπας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Μαΐου 2020, 14:21