Τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο θα κάνει σύντομα ο πάπας Φραγκίσκος. Ο προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας θα παίξει στην ταινία «Beyond the sun», μια ιταλική παραγωγή που βασίζεται στα γκόσπελ.

Ο ποντίφικας θα υποδυθεί τον εαυτό του, καθώς το φιλμ που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια προέκυψε έπειτα από την έκκληση που έκανε ο ίδιος στους κινηματογραφιστές να περάσουν τα μηνύματα του Χριστού στα παιδιά μέσω της 7ης τέχνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια της ταινίας θα διατεθούν για τους σκοπούς δύο φιλανθρωπικών σωματείων στην Αργεντινή, χώρα καταγωγής του Φραγκίσκου, που βοηθούν νέους και παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Με τα γυρίσματα να ξεκινούν τις επόμενες εβδομάδες στην Ιταλία, ο Φραγκίσκος θα γίνει ο πρώτος πάπας που θα συμμετέχει σε αντίστοιχο καλλιτεχνικό σχέδιο.

Αν και αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι ο ποντίφικας θα είχε μεγάλο ρόλο στην ταινία, τελικά, σύμφωνα με την ΑΜΒΙ, την εταιρεία παραγωγής και διανομής του φιλμ, η συμμετοχή του θα είναι περιορισμένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, θα εμφανιστεί μόνο στο κλείσιμό της, προκειμένου μ’ ένα συγκεκριμένο μήνυμά του να κατευθύνει τα παιδιά στο πώς και πού μπορούν να ανακαλύψουν τις διδαχές του Χριστού.

Παρά τους ευγενείς σκοπούς του πάπα, ωστόσο, δεν λείπουν και οι αντιδράσεις από την πλευρά της Καθολικής Εκκλησίας. Εκπρόσωπος του Βατικανού σε επίσημη δήλωσή του ανέφερε πως «ο πάπας δεν είναι ηθοποιός».

Αν και αφοσιωμένος στον Θεό, ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, όπως είναι το πολιτικό του όνομα, είναι παράλληλα μεγάλος σινεφίλ. Δεν είναι λίγοι οι δημιουργοί που τον επισκέπτονται προκειμένου να πάρουν την ευλογία του αλλά και οι προβολές ταινιών στο Βατικανό.

Το 2012, ο Στηβ Κούγκαν προέβαλε την ταινία του «Φιλομένα» για χάρη του πάπα, καθώς η υπόθεσή του με την πώληση Ιρλανδής από καλόγριες ήταν του ενδιαφέροντός του.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, η Αντζελίνα Τζολί παρουσίασε το έργο της «Unbroken» στον Φραγκίσκο, ενώ την περασμένη εβδομάδα ο Λεονάρντο Ντι Κάπρο συναντήθηκε μαζί του. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η συζήτηση για την προστασία του περιβάλλοντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης