Αναφερόμενος στο σκάνδαλο παιδεραστίας που έχει ξεσπάσει στην Ιρλανδία, ο Πάπας Βενέδικτος ο ΧVI δήλωσε στους Ιρλανδούς επισκόπους, κατά τη διάρκεια των διήμερων συνομιλιών τους, ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς είναι ένα «ειδεχθές έγκλημα» και ότι πρέπει να το αντιμετωπίσουν με αποφασιστικότητα.

«Ο Άγιος Πατέρας παρατήρησε ότι η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών και νέων δεν είναι μόνο ένα ειδεχθές έγκλημα, αλλά και μία σοβαρή αμαρτία που προσβάλλει τον Θεό και πληγώνει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου που δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Του», αναφέρει η ανακοίνωση του Βατικανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και (ο Πάπας) κατανοεί ότι η τωρινή οδυνηρή κατάσταση δεν θα λυθεί σύντομα, ζήτησε από τους επισκόπους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του παρελθόντος με αποφασιστικότητα και την παρούσα κρίση με κουράγιο και ειλικρίνεια», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο Πάπας ζήτησε, επίσης, από τους επισκόπους να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα, για να αποκαταστήσουν την ηθική και πνευματική αξιοπιστία της Εκκλησίας.

Οι Ιρλανδοί επίσκοποι, από τη μεριά τους, εξέφρασαν στον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολική εκκλησίας τη δέσμευσή τους να συνεργαστούν με τις πολιτικές Αρχές για το σκάνδαλο της παιδεραστίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης