Ο «παράδεισος» των χρεοκοπημένων

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009, 17:38
Ο «παράδεισος» των χρεοκοπημένων
Εκατοντάδες Ευρωπαίοι που έχουν πέσει «θύματα» της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και έχουν χρεοκοπήσει συρρέουν στη Μ. Βρετανία, όπου η νομοθεσία αναφορικά με τη χρεοκοπία είναι πολύ πιο συμφέρουσα.


 "Καίνε" τα χρέη τους στη Μ. Βρετανία...
Μάλιστα το φαινόμενο του «Bankruptcy tourism» (τουρισμός χρεοκοπίας) έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που η εταιρεία «Insolvenz Agentur» αναλαμβάνει να βοηθήσει χρεοκοπημένους πολίτες από όλη την Ευρώπη να ταξιδέψουν και να ζήσουν προσωρινά στη Μ. Βρετανία.

Η γερμανική εταιρεία που εδρεύει στο Kent της Μ. Βρετανίας αναλαμβάνει όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, για να φροντίσει την ιατρική ασφάλιση, τη στέγαση, ακόμα και την έκδοση άδειας οδήγησης στους ενδιαφερόμενους.

Αντίστοιχες διαδικασίες υπάρχουν και για τη μεταφορά της «έδρας» χρεοκοπημένων εταιριών στη Μ. Βρετανία.

Η νομοθεσία εκεί επιτρέπει στους ξένους, που έρχονται στη χώρα, να καταθέσουν στις Αρχές δικαιολογητικά για χρεοκοπία και να φύγουν με καθαρό μητρώο ύστερα από μόλις 18 μήνες.

Οι αντίστοιχοι νόμοι σε άλλες χώρες της Ευρώπης είναι πολύ πιο αυστηροί, για παράδειγμα στη Γερμανία μπορεί κάποιος να παραμείνει σε «κατάσταση» χρεοκοπίας στα αρχεία του κράτους για χρονικό διάστημα από επτά έως και εννιά χρόνια, ενώ στην Ιρλανδία για 12 χρόνια.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009, 17:38