Ο Paulo Coelho κατηγορεί το Ιράν για λογοκρισία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 03:16
Ο Paulo Coelho κατηγορεί το Ιράν για λογοκρισία
Για λογοκρισία κατηγορεί- μέσω του blog του- το Ιράν ο Βραζιλιάνος συγγραφέας, Paulo Coelho, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς η προαναφερθείσα χώρα απαγόρευσε την πώληση των βιβλίων του.

«Τα βιβλία μου πωλούνται στο Ιράν από το 1998, Πιστεύω ότι έχουν πωληθεί έξι εκατομμύρια αντίτυπα στη χώρα αυτή», τονίζει ο βραζιλιάνος συγγραφέας.

«Τα βιβλία μου κυκλοφόρησαν επί πολλών ιρανικών κυβερνήσεων», τονίζει ο Coelho, ο οποίος χαρακτηρίζει την απαγόρευση «αυθαίρετη απόφαση που δεν μπορεί να οφείλεται παρά σε παρεξήγηση».

Ο Coelho δημοσιεύει στο blog του επιστολή του ιρανού εκδότη του που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, με την οποία τον ενημερώνει ότι τα βιβλία του απαγορεύτηκαν με εντολή του υπουργείου πολιτισμού.

Ο διάσημος συγγραφέας, ο οποίος έχει πωλήσει 65 εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου του «Ο Αλχημιστής», τονίζει ότι θα μπορούσε να δημοσιεύει δωρεάν στο διαδίκτυο τα βιβλία του για τους Ιρανούς και ζήτησε από την κυβέρνηση της Βραζιλίας, η οποία διατηρεί καλές σχέσεις με την Τεχεράνη ν΄αντιδράσει.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, 03:17