Σοκαριστική είναι η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει το ζωολογικό πάρκο της πόλης Gyumri στην Αρμενία. Σε φωτογραφίες που δημοσίευσε την Τρίτη η βρετανική εφημερίδα Daily Mail αποτυπώνονται άγρια ζώα ισχνά από την έλλειψη φαγητού, περιορισμένα σε μικρά κελιά, να προσπαθούν να δραπετεύσουν από τη μιζέρια τους.

Λιοντάρια, τίγρεις αρκούδες τρέφονται με υπολείμματα φαγητών και αποφάγια, ενώ όπως αναφέρουν οι μόνοι επισκέπτες του πάρκου, ο Hovhamnes and η Alvina Madoyan, κάποια από τα εκθέματα έχουν εκδηλώσει κατάθλιψη και τρέλα, στο πλαίσιο του εγκλωβισμού και της κακομεταχείρισής τους.. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ζεύγος Madoyan είναι οι μόνοι άνθρωποι που έχουν μεταβεί τα τελευταία δύο χρόνια στον ζωολογικό κήπο και προσπαθούν να διατηρήσουν τα ζώα στη ζωή με ότι τρόφιμα και μέσα έχουν.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει η εφημερίδα, το πάρκο δημιούργησε προς τέρψη του ένας Αρμένιος ολιγάρχης, ο οποίος ήθελε να επιδείξει τα άγρια ζώα στους φίλους του. Στη συνέχεια ωστόσο εγκατέλειψε το πάρκο και η τύχη του είναι άγνωστη.

Οι πολιτικές αρχές της χώρας,όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αρνούνται να επέμβουν στην υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 
Επιμέλεια: Χρήστος Καράμπελας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης