Ο 27χρονος Κινέζος Ζάο Λιάνγκ με ύψος 2,46 μέτρα είναι υποψήφιος για τον τίτλο του ψηλότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο, αφού είναι μόλις 10 εκατοστά ψηλότερος από τον μέχρι τώρα κάτοχο του τίτλου αυτού, ο οποίος ονομάζεται Μπάο Ζισούν ,είναι επίσης Κινέζος, 57 χρονών και έχει ύψος 2, 36 μέτρα. Το μόνο που μένει για να πάρει τον τίτλο ο Ζάο είναι να αναγνωριστεί το ρεκόρ του από τους εκπροσώπους των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness.

Το μεγαλοπρεπές ανάστημα του Ζάο Λιάνγκ μετρήθηκε από τους γιατρούς που κλήθηκαν να τον εγχειρήσουν σε νοσοκομείο της πόλης Τιανζίν, αφού ο πανύψηλος αυτός άνθρωπος υπέφερε μέχρι σήμερα λόγω τραυματισμού που τον ανάγκασε να τερματίσει άδοξα την σταδιοδρομία του στο μπάσκετ πριν από μια δεκαετία και να μείνει άνεργος έως το 2006, όπου έπιασε δουλειά σε ένα τσίρκο, κάνοντας τον ταχυδακτυλουργό και παίζοντας σαξόφωνο και φλάουτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς οι γιατροί δήλωσαν πως μετά από την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη και ήταν επιτυχής, ο Ζάο θα μπορέσει να ξαναπερπατήσει χωρίς προβλήματα έπειτα από ανάρρωση περίπου δύο μηνών.

Τέλος, παρόλου που οι γονείς του έχουν μέσο ύψος, ο γιος τους βγήκε αρκετά ψηλός, γεγονός που προβληματίζει και τους ίδιους τους γονείς. Όσων αφορά το μεγαλύτερο ρεκόρ ύψους για άνθρωπο που έχει ποτέ καταγραφεί, σύμφωνα με τα ρεκόρ Guiness, το κατείχε ο Αμερικανός Ρόμπερτ Ουάντλοου (1918-1940) με ύψος 2,72 μέτρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης