Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο απέρριψε ειρηνευτικό σχέδιο που του προτάθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υποστήριξε πως το σχέδιο, το οποίο περιλαμβανόταν σε επιστολή που έστειλε ο Πούτιν το βράδυ της Πέμπτης, πρότεινε εκεχειρία ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αυτονομιστές στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Μεταξύ άλλων προβλέπει την απόσυρση όλων των βαρέων όπλων και από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία κατέβαλε με συνέπεια προσπάθειες ως ενδιάμεσος για τη διευθέτηση της σύγκρουσης» πρόσθεσε ο Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων ITAR TASS.

«Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης εστάλη επιστολή από τον πρόεδρο της Ρωσίας στον Ουκρανό πρόεδρο, στην οποία παρουσιαζόταν σχέδιο για να αποσυρθεί το βαρύ πυροβολικό» πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Αντίγραφο της επιστολής δημοσιοποιήθηκε από το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι NTV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν, ο Πούτιν πρότεινε «άμεσα μέτρα για τον τερματισμό των αμοιβαίων βομβαρδισμών, και επίσης την ταχεία απόσυρση από τις πλευρές της σύγκρουσης των μέσων καταστροφής διαμετρήματος μεγαλύτερου των 100 mm».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης