Ο Πούτιν υποσχέθηκε στη μητέρα του Νεμτσόφ ότι οι δολοφόνοι του θα τιμωρηθούν

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015, 16:49
Ο Πούτιν  υποσχέθηκε στη μητέρα του Νεμτσόφ ότι οι δολοφόνοι του θα τιμωρηθούν
O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα στη μητέρα του δολοφονηθέντος στελέχους της ρωσικής αντιπολίτευσης Μπόρις Νεμτσόφ ότι οι ρωσικές αρχές θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους δολοφόνους του γιου της, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο 55χρονος Νεμτσόφ πυροβολήθηκε 4 φορές στην πλάτη σε περιοχή κοντά στο Κρεμλίνο χθες και σήμερα οι υποστηρικτές του έχουν εναποθέσει λουλούδια στο σημείο της δολοφονίας του.

Σε ένα τηλεγράφημα που έστειλε στη Ντίνα Έιντμαν, τη μητέρα του Νεμτσόφ, ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε: «θα γίνουν τα πάνα προκειμένου εκείνοι που σχεδίασαν και διέπραξαν αυτό το φρικτό και κυνικό έγκλημα να τιμωρηθούν όπως τους αξίζει».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο Νεμτσόφ άφησε το δικό του στίγμα στην ιστορία, την πολιτική και δημόσια ζωή της Ρωσίας και πάντα υπερασπιζόταν τις θέσεις του με ειλικρινή και τίμιο τρόπο.

«Συμμερίζομαι με ειλικρίνεια την οδύνη που νιώθετε» προσέθεσε ο Πούτιν.

Και ο Ρώσος πρωθυπουργός, Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέστειλε τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του Νεμτσόφ, ενός σφοδρού επικριτή του Κρεμλίνου, υπογραμμίζοντας ότι «είναι συγκλονισμένος από αυτό τη στυγνή και κυνική δολοφονία».

«Πρόκειται για μια μεγάλη απώλεια για την κοινωνία μας, καθώς εκείνος υπερασπιζόταν πάντα την ελευθερία και τις αξίες» τόνισε ο ίδιος και σημείωσε ότι ο Νεμτσόφ ήταν «ένας άνθρωπος με αρχές και μια ισχυρή προσωπικότητα».

Επιμέλεια: Χ.Μ. 

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015, 16:49