Πούτιν: Απαραίτητη μια ουσιαστική συνάντηση με τον Τραμπ

Πούτιν: Απαραίτητη μια ουσιαστική συνάντηση με τον Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε «πράγματι αναγκαίο» να έχει μια «ουσιαστική συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ» εκφράζοντας λύπη που ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντησή τους στο περιθώριο της G20 στο Μπουένος Άιρες.

«Είναι κρίμα που δεν μπορούμε να έχουμε μια ουσιαστική συνάντηση. Νομίζω ότι είναι απαραίτητη», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο προσθέτοντας:«Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να συναντηθούμε όταν η αμερικανική πλευρά θα είναι έτοιμη».

«Τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε είναι πολύ σημαντικά. Πρόκειται κυρίως για τα θέματα στρατηγικής σταθερότητας και μετά, είναι τα θέματα (που σχετίζονται με το πρόβλημα) της μη εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέπληξε τους πάντες την Πέμπτη πριν από την έναρξη της G20, ακυρώνοντας μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, λόγω της κλιμάκωσης της έντασης που προκάλεσε --σύμφωνα με τον Τραμπ-- η Μόσχα κατά της Ουκρανίας.

Οι δύο άνδρες μετείχαν επί δύο ημέρες στο Μπουένος Άιρες στη συνάντηση της G20.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε ότι μίλησαν στο περιθώριο της συνόδου για την ουκρανική κρίση. «Μιλήσαμε όρθιοι. Απάντησα στις ερωτήσεις του σχετικά με το περιστατικό στη Μαύρη Θάλασσα, όταν οι ρωσικές δυνάμεις συνέλαβαν την Κυριακή τα ουκρανικά πλοία και τα πληρώματά τους», δήλωσε. «Έχει την άποψή του για αυτό το θέμα, εγώ έχω δική μου, αλλά τον ενημέρωσα για το τι συνέβη».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ως είθισται στις πολυμερείς διοργανώσεις, ο πρόεδρος Τραμπ και η Πρώτη Κυρία είχαν ορισμένες άτυπες συνομιλίες κατά τη διάρκεια του δείπνου (βράδυ Παρασκευής) και με τον πρόεδρο Πούτιν.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 01:54