Ο Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί η συμφωνία της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 01:38
Ο Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί η συμφωνία της Ρωσίας με τον ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας την Τετάρτη κατά την διάρκεια του διεθνούς φόρουμ ««Russian Energy Week 2017», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί έως το τέλος του 2018 η συμφωνία με τις χώρες του ΟΠΕΚ που αφορά την μείωση της παραγωγής πετρελαίου.

«Αυτό που συμφωνήσαμε με τον ΟΠΕΚ είναι προς όφελος της παγκόσμιας οικονομίας» είπε ο πρόεδρος Πούτιν. «Δεν αποκλείω την παράταση της συμφωνίας. Αλλά αυτό θα το δούμε αναλόγως με την κατάσταση στα τέλη Μαρτίου. Νομίζω ότι είναι εφικτό. Εάν μιλάμε για το πόσο μπορεί να παραταθεί, θα έλεγα ότι η συμφωνία με τον ΟΠΕΚ θα μπορούσε να παραταθεί τουλάχιστον έως το τέλος του 2018».

Η ισχύς της συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ του ΟΠΕΚ, Ρωσίας και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών η οποία προέβλεπε την μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, λήγει τον Μάρτιο του 2018.

Το ζήτημα που αφορά την προοπτική της συμφωνίας θα συζητηθεί στην συνάντηση των κρατών μελών του ΟΠΕΚ που θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου, παρότι νωρίτερα εξέταζαν το ενδεχόμενο να παραταθεί η συμφωνία για τρεις έως έξι μήνες.

Αύριο 5 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος θα συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν Ιμπν Αμπντέλ –Αζίζ Αλ Σαούντ, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ρωσία.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017, 01:38