Βαλίτσες για Παρίσι ετοιμάζει ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλ. Πούτιν, ο οποίος θα μεταβεί στα Ηλύσια Πεδία στις 29 Μαΐου όπου και θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Εμ. Μακρόν.

Επί τάπητος στη συνάντηση των δύο προέδρων, θα τεθεί κατάσταση σε Ουκρανία και Συρία αλλά και γενικότερα οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της ρωσικής προεδρίας, «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών κορυφής, σχεδιάζεται να συζητηθεί η κατάσταση και οι προοπτικές ανάπτυξης των ρωσογαλλικών σχέσεων στα πεδία της πολιτικής, του εμπορίου και των ανθρωπιστικών υποθέσεων, καθώς και να ανταλλαχθούν απόψεις για τοπικά, διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ειδικά για τον συντονισμό των προσπαθειών για τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας και τη διευθέτηση των κρίσεων στη Συρία και την Ουκρανία».

Σημειώνεται πως νωρίτερα από τη γαλλική προεδρία ανακοινώθηκε ότι ο Μακρόν θα υποδεχθεί την προσεχή Δευτέρα τον Ρώσο ομόλογό του στο Γκραντ Τριανόν, στις Βερσαλίες, με την ευκαιρία έκθεσης για την επίσκεψη του Πέτρου του Μέγα στη Γαλλία το 1717. Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί τα 300 χρόνια διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη του προέδρου της Ρωσίας στο Παρίσι αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης