Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών Βασίλι Νεμπένζια κάλεσε την Παρασκευή τις ΗΠΑ να παραμείνουν στη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Σε ερώτηση ποιο θα ήταν το μήνυμα της Μόσχας προς την Ουάσιγκτον σε μια συνάντηση που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ανάμεσα στο Ιράν και την Ομάδα Χωρών 5+1, ο Νεμπένζια απάντησε: «Να παραμείνετε στην JCPOA».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κοινό Συνεκτικό Σχέδιο Δράσης (Joint Comprehensive Plan of Action, ή JCPOA) είναι η ιστορική συμφωνία που υπεγράφη το 2015 στη Βιέννη από το Ιράν και τις μεγάλες δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία, Βρετανία και Γερμανία) για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις κεντρικές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη.

«Αυτό δεν είναι μόνο δικό μας μήνυμα, αλλά οι υπόλοιπες δυνάμεις που συμμετέχουν στη συμφωνία και εκείνες που βρίσκονται έξω από αυτή, προσπαθούν επίσης να στείλουν παντού αυτό το μήνυμα», δήλωσε ο Νεμπένζια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης