Σε ειδική τελετή που έγινε στον Λευκό Οίκο για την επίδοση των διαπιστευτηρίων του, ο νέος πρέσβης στην Ουάσινγκτον Χρήστος Παναγόπουλος μετέφερε στον πρόεδρο Ομπάμα τους θερμούς χαιρετισμούς της κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδος, τονίζοντας παράλληλα «το άριστο επίπεδο» των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και τον ρόλο της Ελλάδος ως παράγοντα σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Στην προσφώνησή του, ο κ. Παναγόπουλος εξήρε επίσης τον ρόλο της δυναμικής ελληνοαμερικανικής κοινότητας και ευχαρίστησε τόσο τον πρόεδρο Ομπάμα, προσωπικά, όσο τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον «για τη διαρκή στήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, με τις βαρύτατες θυσίες των Ελλήνων πολιτών που αυτή συνεπάγεται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ελληνική πρεσβεία, ο πρόεδρος Ομπάμα έκανε ειδική μνεία στην αρχαία Αθηναϊκή δημοκρατία ως θεμέλιο λίθο της αμερικανικής συμπολιτείας και αναφορά τόσο στις εξαίρετες σχέσεις Ελλάδος-Ηνωμένων Πολιτειών όσο και στη θετική συμβολή της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στη ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ τόνισε ότι προσβλέπει σε συνέχιση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλους τους τομείς.

Ο νέος πρέσβης στην Ουάσινγκτον ξεκίνησε τη διπλωματική καριέρα του στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα το 1978 και τα τελευταία τέσσαρα χρόνια υπηρέτησε ως διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου υπουργού και αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα. Έχει επίσης διατελέσει πρέσβης της Ελλάδος στη Σερβία και την Κύπρο και νωρίτερα πρόξενος της Ελλάδος στο Λος Άντζελες και πρύτανης του Προξενικού Σώματος Νέας Αγγλίας στη Βοστώνη. Ο Χρήστος Παναγόπουλος είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο στο Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Σχέσεις από τη φημισμένη Σχολή Νομικής και Διπλωματίας Φλέτσερ της Βοστώνης. Έχει τιμηθεί με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας και με το μετάλλιο του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης