Η πρώτη γραμματέας του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Martine Aubry, χαρακτήρισε απόψε ως «πιο βραδύνου και κλειστό από ποτέ», τον πρωθυπουργό François Fillon, ο οποίος έχει αντιταχθεί στο αίτημά της για αναθεώρηση της μεταρρύθμισης των συντάξεων.

«Αρνούμενος να ακούσει τη συντριπτική πλειοψηφία των Γάλλων που απορρίπτουν τη μεταρρύθμιση του, αρνούμενος να δει την μεγαλύτερη κοινωνική κινητοποίηση των τελευταίων ετών, με την αλαζονική και περιφρονητική στάση του έναντι των συνδικάτων, ο πρωθυπουργός, πιο βραδύνους και κλειστός από ποτέ, το μόνο που έκανε απόψε ήταν να αντιταχθεί στο αίτημα των Γάλλων», αναφέρει η Aubry σε ανακοίνωση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aubry έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά την παρέμβαση απόψε του πρωθυπουργού στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, κατά την οποία ο Fillon απέρριψε εκ νέου το αίτημά της να αναστείλει την εξέταση των μεταρρυθμίσεων στη Γερουσία, η οποία θα μπορούσε να παραταθεί και πέραν της Τετάρτης.

«Ο πρωθυπουργός παραμένει αμετακίνητος: η συζήτηση θα πάρει το χρόνο που απαιτείται, αλλά η μεταρρύθμιση θα ψηφιστεί», δήλωσε.

Στην ανακοίνωση της η Aubry κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «ψέματα, προκλήσεις και ύβρεις τόσο έναντι των συνδικάτων όσο και της αντιπολίτευσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζητεί και πάλι από τον πρόεδρο, Nicolas Sarkozy να «αναστείλει την εξέταση του κειμένου στη Γερουσία, και να δεχτεί να ανοίξει διάλογο και να κάνει πραγματικές διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης