Την άποψη ότι θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί συμφωνία για το Brexit έως την επόμενη εβδομάδα, καθώς λόγω των θέσεων της Βρετανίας εξακολουθούν να υπάρχουν δύο μεγάλα χάσματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ αργά το βράδυ της Τρίτης, μετά την τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον ομόλογό του του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

«Βεβαίως θα εργαστώ έως την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσω την επίτευξη συμφωνίας, αλλά όχι με κάθε κόστος. Νομίζω θα είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστεί συμφωνία έως την επόμενη εβδομάδα, ειλικρινά» επεσήμανε ο Βαράντκαρ σε δηλώσεις του στο δημόσιο ιρλανδικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTÉ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην ουσία, αυτό που έκανε το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι απαρνήθηκε τη συμφωνία που είχαμε διαπραγματευθεί καλή τη πίστη με την κυβέρνηση της προηγούμενης πρωθυπουργού επί δύο χρόνια και τώρα ξανάφερε τη μισή στο τραπέζι και μας λέει πως αυτό είναι παραχώρηση, ενώ στην πραγματικότητα είναι κάθε άλλο παρά αυτό. Υπάρχουν δύο μεγάλα χάσματα» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης