Ο πρωθυπουργός του Καναδά χαρακτήρισε «πολύ ενθαρρυντική» την ανακοίνωση της Pfizer για το εμβόλιο

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 20:33
Ο πρωθυπουργός του Καναδά χαρακτήρισε «πολύ ενθαρρυντική» την ανακοίνωση της Pfizer για το εμβόλιο

Η ανακοίνωση της Pfizer Inc ότι το πειραματικό της εμβόλιο είναι άνω του 90% αποτελεσματικό στην προστασία από την Covid-19 με βάση αρχικά στοιχεία από ευρεία έρευνα, είναι «πολύ ενθαρρυντική» δήλωσε τη Δευτέρα (9/11) ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό.

«Ελπίζουμε ότι ένα εμβόλιο θα έρθει στις αρχές του επόμενου έτους. Βλέπουμε φως στο τέλος του τούνελ», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. Ο Καναδάς έχει συνάψει συμφωνία με την Pfizer για τουλάχιστον 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου.

Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού σαρώνει τον Καναδά, ο οποίος καταγράφει καθημερινά ρεκόρ σε νέες μολύνσεις. 

Η χώρα έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής συνολικά 264.113 κρούσματα και 10.522 θανάτους, αναγκάζοντας ορισμένες επαρχίες να επιβάλουν εκ νέου περιορισμούς.

«Το εμβόλιο δεν θα βοηθήσει εσάς ή την οικογένειά σας αν προσβληθείτε τώρα με Covid. Πρέπει να κάνουμε κουράγιο, οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι», είπε ο Τριντό.

Ο Καναδάς έχει υπογράψει συμφωνίες με αρκετές μεγάλες εταιρείες για πρόσβαση σε έως και 358 εκατομμύρια δόσεις των διαφόρων υποψηφίων εμβολίων κατά της νόσου.
 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020, 20:38