Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν ζήτησε από τον ΟΗΕ να επιβεβαιώσει το κλείσιμο του βορειοκορεατικού χώρου όπου διεξάγονται πυρηνικές δοκιμές, ανακοίνωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του οργανισμού.

Ο Μουν διατύπωσε το αίτημα αυτό κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του χώρου δοκιμών Πούνγκιε-ρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος ζήτησε τη συνδρομή του ΟΗΕ για να επιβεβαιωθεί το άμεσο κλείσιμο που χώρου πυρηνικών δοκιμών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, όπως ανακοινώθηκε από τον ηγέτη της Κιμ Γιονγκ- Ουν» στη διάρκεια της ιστορικής του συνάντησης την Παρασκευή με τον Μουν, ανέφερε ο Στέφαν Ντιζαρίτς.

Ο Μουν ζήτησε επίσης από τον Γκουτέρες τη βοήθεια του ΟΗΕ «για τη μετατροπή της αποστρατιωτικοποιημένης περιοχής σε περιοχή ειρήνης» μεταξύ των δύο Κορέων, πρόσθεσε ο Ντιζαρίτς.

Ο Γκουτέρες επεσήμανε ότι ο ΟΗΕ είναι διατεθειμένος να συζητήσει πιθανούς τρόπους βοήθειας, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης