Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, μίας εκ των δύο συστατικών οντοτήτων της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, απέρριψε τις κατηγορίες περί εμπλοκής του σε σκάνδαλα διαφθοράς, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι είναι θύμα πολιτικών πιέσεων και διώξεων.

«Είναι ανακυκλωμένα ψέματα που επαναλαμβάνονται» δήλωσε ο κ. Ντόντικ, σχολιάζοντας για πρώτη φορά τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης στη Ρωσία, Γκόρνταν Μίλινιτς, ο οποίος υποστήριξε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όταν ο νυν πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας έλαβε από Ρώσο επιχειρηματία ένα κιλό χρυσού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εισαγγελία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης ανήγγειλε ότι θα καλέσει τον κ. Μίλινιτς να καταθέσει.

 Πρόκειται για ψέματα και δυσφήμιση, τόνισε ο Μίλοραντ Ντόντικ, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι άλλα άτομα, τα οποία ανέφερε ο Γκόρνταν Μίλινιτς, διέψευσαν τους ισχυρισμούς του ως ανακριβείς.

Ο πρώην πρέσβης της Βοσνίας στη Μόσχα υποστήριξε ότι τον χρυσό στον κ. Ντόντικ έδωσε ο επιχειρηματίας Όλεγκ Μπουρλάκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας υπογράμμισε ότι ο κ. Μίλινιτς δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για τον τόπο και τον χρόνο της παράδοσης χρυσού.

Ο Μίλοραντ Ντόντικ εκτίμησε ότι όλες οι κατηγορίες σε βάρος του είναι μέρος των πιέσεων που δέχεται, λόγω της πρόθεσής του να διοργανώσει δημοψήφισμα στη Σερβική Δημοκρατία, στο οποίο μπορεί να αμφισβητηθούν το έργο του δικαστηρίου και της εισαγγελίας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, όπως και η δράση και οι αποφάσεις όλων των μέχρι τώρα ύπατων εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Τόνισε, ωστόσο, ότι δεν θα αρνηθεί να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη δικαστική διαδικασία που θα άρχιζε εναντίον του, εφόσον επίσημα κηρυχθεί ύποπτος για διαφθορά από την εισαγγελία και το δικαστήριο της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης