Ο πρόεδρος του Ισημερινού διαμηνύει πως δεν θα κάνει συμβιβασμούς στην υπόθεση Ασάνζ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 08:33
Ο πρόεδρος του Ισημερινού διαμηνύει πως δεν θα κάνει συμβιβασμούς στην υπόθεση Ασάνζ
Ο Ραφαέλ Κορέα, πρόεδρος του Ισημερινού, δήλωσε πως αρνείται κάθε συμβιβασμό στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σχετικά με την υπόθεση του ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, στον οποίο ο Ισημερινός έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο από τις 16 Αυγούστου.

«Δεν κλείσαμε ποτέ την πόρτα στον διάλογο, συνεχίζουμε τον διάλογο. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι να συμβιβαστούμε στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τόνισε ο Κορέα σε συνέντευξη Τύπου στο Γκουαγιακίλ.

Ο Ασάνζ έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση. Ο 41χρονος Ασάνζ φοβάται ότι οι σουηδικές Αρχές θα τον εκδώσουν στις ΗΠΑ, κινδυνεύοντας να καταδικαστεί ακόμα και σε θάνατο για τη δημοσιοποίηση 250.000 απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων.

Ο πρόεδρος Κορέα είπε ακόμα πως ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού, Ρικάρντο Πατίνιο, θα επιδιώξει να συζητήσει το θέμα του Ασάνζ με τον Βρετανό ομόλογό του στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, την επόμενη εβδομάδα, στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης: Νέα τροπή παίρνει η δίκη του Ασάνζ, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012, 13:26

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2012, 08:54