Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δέχτηκε σήμερα στον Λευκό Οίκο τους δύο εν ζωή αστροναύτες της αποστολής Apollo 11, τον Μπαζ Όλντριν και τον Μάικλ Κόλινς, ενόψει της αυριανής επετείου των 50 ετών από την πρώτη προσσελήνωση ανθρώπων στο φεγγάρι.

“Αύριο είναι μια πολύ μεγάλη ημέρα. Πενήντα χρόνια αφότου υψώσαμε μια ωραία αμερικανική σημαία στη Σελήνη”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. “Θα της ξαναδώσουμε την αίγλη της. Είναι ωραίο”, πρόσθεσε, αναφερόμενος στην εξερεύνηση του διαστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νιλ Άρμστρονγκ, ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη και διοικητής της αποστολής Apollo 11, πέθανε το 2012. Οι γιοι του, Έρικ και Μαρκ, μαζί με τις οικογένειές τους, ήταν επίσης παρόντες στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Μπαζ Όλντριν, 89 ετών σήμερα, πάτησε στη Σελήνη λίγο μετά τον Άρμστρονγκ. ‘Oσο για τον Μάικλ Κόλινς, 88 ετών, παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη, πάνω στην άκατο διακυβέρνησης με την οποία επέστρεψε η ομάδα στη Γη.

Η εκτόξευση έγινε στις 16 Ιουλίου 1969 και ο Άρμστρονγκ με τον Όλντριν προσσεληνώθηκαν στις 20 Ιουλίου, χρησιμοποιώντας τη σεληνιακή άκατο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αυριανή επέτειος θα γιορταστεί ιδιαίτερα στο Χιούστον όπου βρισκόταν η αίθουσα ελέγχου της NASA, στο διαστημικό κέντρο Τζόνσον.

“Εξαίρετο ραντεβού με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ! Μιλήσαμε για το μέλλον της Αμερικής στο διάστημα, για τον τρόπο που θα ξεπεράσουμε τις διαστημικές προκλήσεις και την ανάγκη να συνεχίσουμε να εξερευνούμε πέρα από τον ορίζοντα”, έγραψε στο Twitter ο Μπαζ Όλντριν.

“Ας διαφυλάξουμε το μεγαλείο της Αμερικής στο διάστημα”, κατέληξε ο “Μπαζ”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης