Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν πιστεύει ότι οι αναρτήσεις του στο Twitter ήταν «εκφοβιστικές», όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο ίδιος, μετά τις έντονες επικρίσεις που δέχτηκε για όσα έγραψε την ώρα που κατέθετε στη Βουλή των Αντιπροσώπων η πρώην πρέσβειρα στην Ουκρανία Μαρί Γιοβάνοβιτς.

«Δεν το νομίζω καθόλου», απάντησε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο όταν ρωτήθηκε αν οι αναρτήσεις ή οι λέξεις που χρησιμοποιεί μπορεί να ισοδυναμούν με εκφοβισμό. Πρόσθεσε ότι έχει το δικαίωμα να εκφράζει τη γνώμη του, ότι θέλει να υπάρχει ελευθερία της έκφρασης και ότι η έρευνα για την παραπομπή του είναι μια «πολιτική διαδικασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι παρακολούθησε ένα μικρό τμήμα της δεύτερης δημόσιας ακρόασης στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής και πιστεύει ότι πρόκειται για «ντροπή».

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ για εκφοβισμό μάρτυρα επειδή έγραψε πως «όπου και αν πήγε η Μαρί Γιοβάνοβιτς τα πράγματα πήγαν άσχημα».

Αναφερόμενος στο υπόμνημα που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος και περιλαμβάνει λεπτομέρειες από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τον περασμένο Απρίλιο, είπε ότι «ήταν εξίσου καλό με το άλλο τηλεφώνημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης