Ο πρόεδρος Τραμπ εκδηλώνει διάθεση αύξησης του πακέτου βοήθειας για τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 08:59
Ο πρόεδρος Τραμπ εκδηλώνει διάθεση αύξησης του πακέτου βοήθειας για τον κορωνοϊό

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι έχει τη διάθεση να αυξήσει την προσφορά του για ένα νέο πακέτο βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της COVID-19, στα 1,8 τρισ. δολάρια, στο πλαίσιο μιας ενδεχόμενης συμφωνίας με τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο.

Ωστόσο η ιδέα αυτή απορρίπτεται από τον ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς Μακόνελ.

Ο Λευκός Οίκος πρότεινε το πακέτο των 1,8 τρισ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα, στις διαπραγματεύσεις με τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Η Πελόζι απέρριψε την πρόταση αυτή, ενώ επέμεινε στην απαίτησή της για ένα πακέτο οικονομικής βοήθειας 2,2 τρισ. δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις που γίνονται θεωρείται απίθανο ότι θα παραγάγουν κάποιο αποτέλεσμα πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ επιδιώκει την προεδρική επανεκλογή του, έχοντας ως αντίπαλο τον προεδρικό υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν. Δήλωσε στο Fox Business Network ότι έδωσε οδηγίες στον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν να προωθήσει ένα ευρύτερο πακέτο κινήτρων, με μεγαλύτερες προβλέψεις προσφοράς βοήθειας στους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πελόζι και του Μνούτσιν αναμένονταν ότι θα είχαν συνέχεια και χθες.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020, 09:07